onsdag den 17. juni 2009

1. sejr i madkampen!

Af Anne-Birgitte Agger

Nu er der ingen vej uden om – i Københavns Madhus er vi begejstrede for, at regeringen giver flere penge til børnemaden. De ekstra kr. 9,- pr. barn om dagen kan sikre, at København vælger en maksimal model og, at de københavnske institutioner fremover både kan lave frokost, eftermiddagsmad og tilbyde mælk.

Vi tænker, at de ekstra penge gør, at vi nu kan bruge tiden til det væsentlige – nemlig, at forberede hvordan madpakkerne kan erstattes af dejlige fælles måltider.

Vi vil sammen med de Københavnske institutioner bruge tiden frem til første januar til:

-At skaffe den nødvendige køkkenfaglige arbejdskraft, der som madmødre og madfædre kommer til at udgøre centrummet for den historiske forandring fra madpakkekultur til en ny madkultur med måltidet i centrum.
-At lave en plan for køkkenudbygninger de steder hvor der skal investeres i dette.
-At udarbejde kursus og inspirationstilbud til både pædagoger, madfolk og ledere. Gode måltider kræver mere end blot mad. Maddanelse skal på programmet.
-At finde leverandørløsninger til de steder hvor man ikke kan lave maden selv. Maden skal selvfølgelig være mindst 75 procent økologisk.

Vi glæder os.


P.s. Og så håber vi, at de kommuner, der har valgt en al for billig affodringsløsning bruger de ekstra penge til en ”ommer”, hvor de sætter de billigste løsninger på porten.

Anne-Birgitte Agger er direktør i Københavns Madhus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar