mandag den 8. juni 2009

Hvordan skal det financieres?

Af Anne-Birgitte Agger

I debatten om hvilken børnemadsløsning der skal vælges, møder vi ofte en bekymring fra interessenter og faglige organisationer, som går ud på, at de er mere bange for en dårlig madordning end øget forældre-betaling. Alle er klar over dilemmaet med de begrænsede muligheder – og er klar over at en løsning uden ekstra midler fra regering aldrig rent finansielt vil være optimal.

Københavns Madhus ser derfor hellere øget forældrebetaling også hos vuggestueforældrene end nedskæring i den nuværende forplejning eller valg af en discountløsning økonomisk, såvel sundsheds-mæssigt og kulinarisk.


Kort sagt vil vi anbefale at der laves nedenstående finansieringsnøgle:
- Gennemsnittet af det nuværende forbrug i børnehaverne indgår som deres medfinansiering af fuld bespisning. Var i 2007 prognose fra Københavns Madhus 12 kr. pr. barn.[1]
- Fuldforplejning anslås at kunne indføres for ca. 35 – 39 kr. pr. barn.[2].
- Kort sagt vil vi anslå, at kommunen skal øge budgettet til daginstitutionerne på differencen mellem det anvendte i 2008 og behovet inkl. frokost. Hvis forbrugstallene fra 2007 holder, vil det svarer til at kommunen tilfører 23-27kr. pr. barn dagligt.
- Merbetaling fra vuggestueforældrene til en sammenhængende løsning for vuggestue- og børnehavebørn.



---



Noter:


[1] Nye tal er på vej, men der findes ingen kommunaloversigt over lønsiden, så denne fremskaffes via MH besøg og anvendes som ny prognose snarest. De nuværende 12 kr. som indgår i BUU-materialet er et 2007 tal fra Madhusets prognose over 5 bydele. MH er bekymret for om tallene har ændret sig i en lavere retning, meldinger fra institutionerne tyder herpå.
[2] Fuld forplejningstal til sammenligning: Albertslund anslår deres budget pr. børnehavebarn på 34,88 kr og i Roskilde på 36,68 kr jvf oplæg fra BUF til styregruppemøde for børnemaden april 2009. (Dokumentnr. 2009-218015). Vuggestuebørnene i København koster jf. Madhus-prognose fra 2007 39,00 kr pr. barn dagligt

Anne-Birgitte Agger er direktør i København Madhus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar