tirsdag den 9. juni 2009

Behov for fortsat implementering i 2010

Af Anne-Birgitte Agger

Madhuset ser hverken sin eller BUFs opgave med at implementere en ny madordning som fuldendt første januar. Der er behov for yderligere investering i implementering og udvikling, hvilket vi mener, bør indgå i de første års budgetter. Her tænkes på oplæring af nye madmødre, tilbud om kurser, rådgivning, leverandørvalg, køkkenindretning, madpædagogik osv. Vi mener, der bør afsættes samme ramme til dette som i 2009, for madhusets vedkommende ca 3,1 mio kr. Kort mener vi, at der i BUU-materialet er sat for lidt økonomi af til denne opgave.[1]
Vi anser en sådan bevilling som en forudsætning for, at madordningen kan etableres og finde sin hverdag i institutionerne.

Vi vil foreslå, at der i 2010 iværksættes 2 parallelle projekter:
- Produktudvikling og samarbejde med leverandører om barnemad
- Udvikling af mentorordning og fokus på madinstitutioner der kan være forbilleder og laboratorier for de resterende institutioner
- Uddannelsesprogram for hhv. pædagogisk personale og køkkenpersonale

Status for indsatsen
Der er etableret et godt og konstruktivt samarbejde mellem BUF og Københavns Madhus, hvilket gør at arbejdets intensive karakter kan fastholdes.

Københavns Madhus har siden januar besøgt mere end 400 institutioner for at få overblik over køkkenforhold, medarbejdersituation og for at engagere institutionerne i opgaven mht. den kommende børnemad. Parallelt hermed har madhuset gennemført en række dialog arrangementer og møder med relevante partnere: forsamlingshuse med institutionerne, aftensmøder med KFO og forældrene, leverandørtræf med mulige leverandører, individuelle møder med faglige organisationer, leverandører osv. Samling af et såkaldt barnemadsråd.

Dialogen er intensiv, og der er store forventninger om at København vælger en god vej.
Madhuset har påbegyndt arbejdet med rekruttering af nyt personale, udvikling af en mentorordning – samt kompetenceudvikling af institutionerne.

Hovedproblemet er tiden, og de få måneder der er til at børnemaden skal serveres for børnene. Det er en fantastisk opgave vi står over for, men den er også både stor og svær. Københavns Madhus vil anbefale, at der udarbejdes et kvalitetsparameter for den københavnske børnemad lige som det, der er formuleret i ”faddermanifestet” for den kommende ny skolemad.

---
noter:

[1] Bilag 3 – sag 2009-153817 side 2 – her foreslås afsat 1,9 mio i 2010 hvilket vi anslår at være for lidt.

Anne-Birgitte Agger er direktør i Københavns Madhus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar