mandag den 29. juni 2009

Fødevarestyrelsens anbefalinger til børnemaden

Af Anne-Birgitte Agger

Købehavns Madhus har netop skrevet til Fødevarestyrelsen vedr. deres anbefalinger om børnemadens ernæring. Vi har indvendinger på en række områder, som vi håber de vil tage med i betragtning, når de laver de endelige anbefalinger.
Angsten for mættet fedt gør f.eks., at en klassisk dansk ret som frikadeller med stuvet hvidkål og kartofler ikke vil kunne komme igennem nåleøjet, de fleste retter med kokosmælk vil være bandlyst og det kan være tvivlsomt med risengrød. Et andet kritikpunkt er at der efter vores vurdering anbefales en alt for lav grøntsagsmængde. Netop det at give børnene muligheder for at spise flere grøntsager er en af de stærke trumfkort en ny madordning har i forhold til madpakkerne.

Selvom der kan være god brug for beregninger, dokumentation og retningslinier, skal der også være plads til at dyrke den gode smag og præsentere mangeartede retter for børnene. Vi mener, at anbefalingerne med fordel kan nuanceres flere steder, så det bliver tydeligt, at børnenes mad både skal tage hensyn til ernæring og velsmag.

Anne-Birgitte Agger er direktør i Københavns Madhus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar